Napelem pályázat magánszemélyeknek

Lakossági beruházóknak ezt ajánljuk:

Átmenetileg nem elérhető pályázat

  • Otthon Melege Program (részletek »).
  • MFB 0%-os hitelprogram (tudnivalók az alábbiakban)

Milyen pályázat keretében telepíthetünk napelemet?

Jelenleg nem futó lakossági pályázat: MFB 0%-os kamatozású, visszatérítendő támogatás

Hivatalos elnevezés: Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel.

Hivatalos kódszám: VEKOP-5.2.1-17 Budapesten és Pest megyében, az ország többi területén GINOP-8.4.1/A-17.

Beadási határidő: 2021.05.10. - jelenleg határozatlan időre felfüggesztve.

Mi ez pontosan?

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nulla százalékos kamatozású, visszatérítendő támogatást (hitelt) biztosít társasházi lakások és családi házak energetikai korszerűsítéséhez. A támogatott energiahatékonysági fejlesztések körébe a napelemes rendszerek telepítése is beletartozik. A beruházás költségeinek 90 %-ára igényelhető a támogatás, az elvárt önrész 10%. A hitel alsó határa 500.000 Ft, felső határa 5.000.000 Ft. A programot ingyenhitel vagy MFB hitel néven is nevezik. Az Energetikai Pályázati Központ tapasztalatai azt mutatják, hogy a program kiváló lehetőséget teremt azoknak, akiknek a rezsiköltségei magasak, ugyanakkor saját erőből nem lennének képesek finanszírozni ingatlanjuk energetikai fejlesztését.

Lehet-e számítani más pályázatra a közeljövőben?

Magánszemélyeknek szóló, kifejezetten napelem pályázatot eddig nem írtak ki Magyarországon. Az Otthon Melege Program keretében lehetett közvetett módon napelemre támogatást szerezni, komplex energetikai felújításra járó támogatás részeként. Ez a program jelenleg nem fut, újraindításáról nincsenek hiteles információk, várólistába » itt tud jelentkezni. Bár jelentek meg hírek kifejezetten napelemes pályázat indulásáról is, az Energetikai Pályázati Központhoz beérkezett információk alapján azt mondhatjuk, hogy jelen oldalunkon tárgyalt MFB hitelprogram a legjobb (legbiztosabb) pályázati lehetőség napelemes rendszerben gondolkodó magánszemélyeknek a 2021. évben.

Az MFB 0% kamatozású pályázatban megítélhető támogatási összeg

Az energetikai korszerűsítés költségeinek 90%-ára adható visszatérítendő támogatás
minimum 500.000 Ft, maximum 5.000.000 Ft értékben.

A kamatmentes hitel futamideje megválasztható, legfeljebb 20 év.

Pályázati várólista

Tájékozódjon hiteles forrásból

Ha az ingatlan Budapesten vagy Pest megyében található, a hivatalos pályázati kiírás itt olvasható: VEKOP-5.2.1-17 »

Ha az ingatlan Pest megyén kívül található, a hivatalos pályázati kiírás itt olvasható: GINOP-8.4.1/A-17 »

Mielőtt bármilyen döntést hoz, olvassa el a pályázati felhívást a hivatkozott oldalakon. Ha segítséget szeretne kérni az értelmezéshez, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére, vagy keressen fel egy MFB pontot.

Ki igényelheti?

A hitelprogramból kizárt magánszemélyek

Mekkora teljesítményű napelem telepíthető?

A tárgyalt pályázatban csak a háztartási fogyasztás fedezésére elegendő napelem kapacitás telepíthető. A pontos érték meghatározásában segítséget nyújt az energetikus, aki elkészíti a mellékletként kötelezően beadandó energetikai tanúsítványt. A támogatás keretében tehát nem építhető ki felesleges kapacitás, lakóépületünk napelemeit nem használhatjuk erőmű jelleggel.

Pályázatírás országosan

Elkészítjük napelemes pályázatát

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és egy munkanapon belül árajánlatot küldünk a napelem pályázat elkészítésére és beadására. Az Energetikai Pályázati Központ az ország teljes területéről várja a megkereséseket. Ha bizonytalan, díjmentes telefonos konzultációt is kérhet, aminek a keretében pályázatíró szakértő ismerteti Önnel a hitelkérelem elkészítésének és beadásának menetét.

Naprakészek vagyunk

2021.

Oldalunkat folyamatosan frissen tartjuk, így garantáltan csak a 2021. évi pályázati lehetőségeket láthatja kifejezetten a napelemes lehetőségekre szűkítve.

Sikerdíjért dolgozunk

A sikerdíjas elkészítés azt jelenti, hogy Ön részben vagy egészben csak akkor fizet a szolgáltatásért, ha a benyújtott energetikai pályázata megnyerte a támogatást. Mivel a megbízásokat nagy számban teljesítjük, így minden buktatót ismerünk, és magabiztosan tudjuk vállalni az eredménygarantált teljesítést.

A pályázat elkészítésének menete

1

Előzetes egyeztetés

E-mailben ajánlatot kap tőlünk, valamint minden kérdésére válaszolunk. Pozitív visszajelzése esetén a pályázati szakértő megbízási szerződést köt Önnel.

2 munkanap
2

Pályázatírás, beadás

A szükséges adatokat, dokumentumokat egyeztetjük Önnel, ha minden információt megkaptunk a munkához, elkészítjük a pályázatot, és be is adjuk azt.

4-8 munkanap
3

Követés, lezárás

A napelem telepítése során kapcsolatban maradunk Önnel, kérdéseire válaszolunk, és a befejezés után, a záráshoz kapcsolódó adminisztrációt is intézzük.

2 munkanap

A pályázatíró szakértő, aki mindenben a segítségére lesz

Lilla

Lilla

Pályázatíró szakértő
Lakossági támogatások menedzsmentje

„Pályázatíróként kizárólag MFB hitelpályázatokkal foglalkozom, a program minden részletét ismerem. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az ingatlanra vonatkozó lehetőségeket, valamint ismertetem Önnel a 0%-os hitel előnyeit és kötöttségeit.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
480
pályázat