Napelem pályázat magánszemélyeknek

Lakossági beruházóknak ezt ajánljuk:

  • MFB 0%-os hitelprogram (tudnivalók az alábbiakban)

Átmenetileg nem elérhető pályázat

Milyen pályázat keretében telepíthetünk napelemet?

Jelenleg egyféle lakossági pályázat fut: MFB 0%-os kamatozású, visszatérítendő támogatás

Hivatalos elnevezés: Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel.

Hivatalos kódszám: VEKOP-5.2.1-17 Pest megyében (szünetel) és GINOP-8.4.1/A-17 az ország többi területén.

Beadási határidő: 2022. december 31. (vagy ha a támogatási forrás kimerül).

Mi ez pontosan?

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nulla százalékos kamatozású, visszatérítendő támogatást (hitelt) biztosít társasházi lakások és családi házak energetikai korszerűsítéséhez. A támogatott energiahatékonysági fejlesztések körébe a napelemes rendszerek telepítése is beletartozik. A beruházás költségeinek 90 %-ára igényelhető a támogatás, az elvárt önrész 10%. A hitel alsó határa 500.000 Ft, felső határa 10.000.000 Ft. A programot ingyenhitel vagy MFB hitel néven is nevezik. Az Energetikai Pályázati Központ (EPK) tapasztalatai azt mutatják, hogy a program kiváló lehetőséget teremt azoknak, akiknek a rezsiköltségei magasak, ugyanakkor saját erőből nem lennének képesek finanszírozni ingatlanjuk energetikai fejlesztését.

Lehet-e számítani más pályázatra a közeljövőben?

Magánszemélyeknek szóló, kifejezetten napelem pályázatot eddig nem írtak ki Magyarországon. Az Otthon Melege Program keretében lehetett közvetett módon napelemre támogatást szerezni, komplex energetikai felújításra járó támogatás részeként. Ez a program jelenleg nem fut, újraindításáról nincsenek hiteles információk, várólistába » itt tud jelentkezni. Az Energetikai Pályázati Központhoz beérkezett információk alapján azt mondhatjuk, hogy jelen oldalunkon tárgyalt MFB hitelprogram az egyetlen alkalmas pályázati lehetőség napelemes rendszerben gondolkodó magánszemélyeknek a 2020. évben.

Az MFB 0% kamatozású pályázatban megítélhető támogatási összeg

Az energetikai korszerűsítés költségeinek 90%-ára adható visszatérítendő támogatás
minimum 500.000 Ft, maximum 10.000.000 Ft értékben.

A kamatmentes hitel futamideje megválasztható, legfeljebb 20 év.

Árajánlat erre a pályázatra

Tájékozódjon hiteles forrásból

Ha az ingatlan Budapesten vagy Pest megyében található, a hivatalos pályázati kiírás itt olvasható: VEKOP-5.2.1-17 »

Ha az ingatlan Pest megyén kívül található, a hivatalos pályázati kiírás itt olvasható: GINOP-8.4.1/A-17 »

Mielőtt bármilyen döntést hoz, olvassa el a pályázati felhívást a hivatkozott oldalakon. Ha segítséget szeretne kérni az értelmezéshez, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

Ki igényelheti?

A hitelprogramból kizárt magánszemélyek

Mekkora teljesítményű napelem telepíthető?

A tárgyalt pályázatban csak a háztartási fogyasztás fedezésére elegendő napelem kapacitás telepíthető. A pontos érték meghatározásában segítséget nyújt az energetikus, aki elkészíti a mellékletként kötelezően beadandó energetikai tanúsítványt. A támogatás keretében tehát nem építhető ki felesleges kapacitás, lakóépületünk napelemeit nem használhatjuk erőmű jelleggel.

Pályázatírás országosan

Elkészítjük napelemes pályázatát

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és egy munkanapon belül árajánlatot küldünk a napelem pályázat elkészítésére és beadására. Az Energetikai Pályázati Központ az ország teljes területéről várja a megkereséseket. Ha bizonytalan, díjmentes telefonos konzultációt is kérhet, aminek a keretében pályázatíró szakértő ismerteti Önnel a hitelkérelem elkészítésének és beadásának menetét.

Naprakészek vagyunk

2020.

Oldalunkat folyamatosan frissen tartjuk, így garantáltan csak a 2020. évi pályázati lehetőségeket láthatja kifejezetten a napelemes lehetőségekre szűkítve.

Sikerdíjért dolgozunk

A sikerdíjas elkészítés azt jelenti, hogy Ön csak abban az esetben fizet a szolgáltatásért, ha a benyújtott energetikai pályázata megnyerte a támogatást. Szolgáltatásunknak csak akkor van értéke, ha Önt hozzásegítjük a kiválasztott támogatás elnyeréséhez. Mivel a megbízásokat nagy számban teljesítjük, így minden buktatót ismerünk, és magabiztosan tudjuk vállalni az eredménygarantált teljesítést.

A pályázat elkészítésének menete

1

Előzetes egyeztetés

E-mailben ajánlatot kap tőlünk, valamint minden kérdésére válaszolunk. Pozitív visszajelzése esetén a pályázati szakértő megbízási szerződést köt Önnel.

2 munkanap
2

Pályázatírás, beadás

A szükséges adatokat, dokumentumokat egyeztetjük Önnel, ha minden információt megkaptunk a munkához, elkészítjük a pályázatot, és be is adjuk azt.

4-8 munkanap
3

Követés, lezárás

A napelem telepítése során kapcsolatban maradunk Önnel, kérdéseire válaszolunk, és a befejezés után, a záráshoz kapcsolódó adminisztrációt is intézzük.

2 munkanap

A pályázatíró szakértő, aki mindenben a segítségére lesz

Barbara

Barbara

Pályázatíró szakértő
Lakossági és vállalkozói pályázatok elkészítése

„Évek óta foglalkozom pályázatok megírásával, legyen szó napelemről vagy bármilyen más megújuló rendszerről, biztosan tudok Önnek segíteni. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az aktuális lehetőségeket.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
230
pályázat

Energetikai számításokra is szüksége lesz

Barbara

András

Építészmérnök, épületenergetikai szakmérnök
Ingatlanok energetikai tanúsítása

„Az energetikai pályázatok mérnöki munkarészeinek elkészítését koordinálom az ország egész területén. Ha szolgáltatást rendel az Energetikai Pályázati Központon keresztül, helyszíni felmérést tartunk, ahol részletesen egyeztetjük a tervezett napelemes rendszer paramétereit. Természetesen más megújuló energiaforrások telepítéséhez kapcsolódóan is vállaljuk a megbízásokat.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
440
tanúsítvány