Napelem pályázat - 2021

Magánszemélyeknek szóló ajánlatunk

  • MFB 0%-os hitelprogram napelemre (részletek »)
  • Számítunk egy kifejezetten napelemes 2021-es programra is.

Átmenetileg nem elérhető pályázatok:

Milyen pályázat keretében telepíthetünk napelemet 2021-ben?

Ha az ingatlan Budapesten vagy Pest megyében található, az MFB 0% hitelprogramot ajánljuk figyelmébe, ennek keretében kaphat támogatást napelemre. A híradásokban felvetett 2021-es támogatás egyelőre nem pályázható, kiírásának időpontja bizonytalan. Ez várhatóan kifejezetten napelemre szól majd, és országosan elérhető lesz.

Mi várható?

Egyelőre az új napelemes pályázatról annyi tudható még, hogy a cél ez lesz: a pályázati forrás felhasználásával egy adott családi ház energiafelhasználása 30-40%-kal csökkenjen. Várhatóan ehhez igazodik majd a pályázatba épített támogatási intenzitás, amely vissza nem térítendő lesz. A támogatás várhatóan utófinanszírozott lesz, tehát a beruházást a tulajdonosnak kell előre kifizetnie, és az uniós keretből utólag írják jóvá a megítélt %-ú támogatást a pályázó bankszámláján.

A napelemes pályázat végleges kereteinél családpolitikai és szociális szempontokat is figyelembe fognak venni. A kormány klíma- és energiapolitikai tervei szerint 2030-ig legalább 200 ezerre növelné a magyarországi háztartási, tetőre szerelt, átlagosan 4 kilowatt teljesítményű napelemes rendszerek számát, az évtized végéig elérendő cél tehát legkevesebb 800 MW lakossági napelem-kapacitás.

Várólista regisztráció

Lehet-e számítani más pályázatra a közeljövőben?

Korábban az Otthon Melege Program keretében lehetett közvetett módon napelemre támogatást szerezni, komplex energetikai felújításokra járó támogatás részeként. Ez a program jelenleg nem fut, újraindításáról nincsenek hiteles információk, várólistába » itt tud jelentkezni. Az MFB 0%-os hitelprogramok újraindítása sem várható a közeljövőben.

Mekkora teljesítményű napelem telepíthető?

A tárgyalt pályázatban csak a háztartási fogyasztás fedezésére elegendő napelem kapacitás telepíthető. A pontos érték meghatározásában segítséget nyújt az energetikus, aki elkészíti a mellékletként kötelezően beadandó energetikai tanúsítványt. A támogatás keretében tehát nem építhető ki felesleges kapacitás, lakóépületünk napelemeit nem használhatjuk erőmű jelleggel.

Változik a napelem által termelt áram elszámolása

Egy európai uniós szabályozás miatt 2024. január elsejétől az EU-tagországokban, így Magyarországon sem lehet majd a jelenleg széleskörűen alkalmazott szaldóelszámolásra (net metering) jogosító új hálózati csatlakozást létesíteni a lakóingatlanok tetejére telepített napelemekhez. Míg a mostani szaldóelszámolásban az évente megtermelt és elfogyasztott energia különbségét kell rendezni a szolgáltató felé, az új szisztémában áttérnének a bruttó elszámolásra, amelyben a napelemes termelő a hálózatból vásárolt és az általa termelt, azonnal el nem fogyasztott energia egységárát külön-külön határozzák meg. Arra számítunk, hogy az új pályázat már ebben a rendszerben fogja kötelezővé tenni a szolgáltatói szerződés létrehozását.

Pályázatírás országosan

Elkészítjük napelemes pályázatát

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és amint lehetőség nyílik rá, árajánlatot küldünk a napelem pályázat elkészítésére és beadására. Az Energetikai Pályázati Központ az ország teljes területéről várja a megkereséseket. Ha bizonytalan, díjmentes telefonos konzultációt is kérhet, aminek a keretében pályázatíró szakértő ismerteti Önnel a pályázat elkészítésének és beadásának menetét.

Naprakészek vagyunk

2021.

Oldalunkat folyamatosan frissen tartjuk, így garantáltan csak a 2021. évi pályázati lehetőségeket láthatja kifejezetten a napelemes lehetőségekre szűkítve.

Kedvező, sikerdíjas ajánlatot adunk

Szolgáltatásunknak csak akkor van értéke, ha Önt hozzásegítjük a kiválasztott támogatás elnyeréséhez. Mivel a megbízásokat nagy számban teljesítjük, így minden buktatót ismerünk, és magabiztosan tudjuk vállalni az eredménygarantált teljesítést.

A pályázat elkészítésének menete

1

Előzetes egyeztetés

E-mailben ajánlatot kap tőlünk, valamint minden kérdésére válaszolunk. Pozitív visszajelzése esetén a pályázati szakértő megbízási szerződést köt Önnel.

2 munkanap
2

Pályázatírás, beadás

A szükséges adatokat, dokumentumokat egyeztetjük Önnel, ha minden információt megkaptunk a munkához, elkészítjük a pályázatot, és be is adjuk azt.

4-8 munkanap
3

Követés, lezárás

A napelem telepítése során kapcsolatban maradunk Önnel, kérdéseire válaszolunk, és a befejezés után, a záráshoz kapcsolódó adminisztrációt is intézzük.

2 munkanap

A pályázatíró szakértő, aki mindenben a segítségére lesz

Barbara

Barbara

Pályázatíró szakértő
Lakossági és vállalkozói pályázatok elkészítése

„Évek óta foglalkozom pályázatok megírásával, legyen szó napelemről vagy bármilyen más megújuló rendszerről, biztosan tudok Önnek segíteni. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az aktuális lehetőségeket.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
320
pályázat

Energetikai számításokra is szüksége lesz

Barbara

András

Építészmérnök, épületenergetikai szakmérnök
Ingatlanok energetikai tanúsítása

„Az energetikai pályázatok mérnöki munkarészeinek elkészítését koordinálom az ország egész területén. Ha szolgáltatást rendel az Energetikai Pályázati Központon keresztül, helyszíni felmérést tartunk, ahol részletesen egyeztetjük a tervezett napelemes rendszer paramétereit. Természetesen más megújuló energiaforrások telepítéséhez kapcsolódóan is vállaljuk a megbízásokat.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
440
tanúsítvány