Napelem pályázat - 2021

Magánszemélyeknek szóló ajánlatunk

  • Várjuk a 2021-es program elindulását, összefoglaltuk, amit eddig tudunk.

Korábbi, átmenetileg nem elérhető pályázatok:

Milyen pályázat keretében telepíthetünk napelemet 2021-ben?

Palkovics László innovációs és technológia miniszter tájékoztatása alapján jelentős méretű lakossági napelemes pályázatra lehet számítani 2021-ben. A szóban említett támogatás egyelőre nem pályázható, kiírásának időpontja nem tudható pontosan. Úgy tudjuk, hogy a pályázat várhatóan kifejezetten napelemre szól majd, és országosan elérhető lesz.

Mi várható?

Egyelőre az új napelemes pályázatról annyi tudható, hogy a célközönsége az országos átlagjövedelem alatt élő családok lesznek. Műszaki elvárás lesz, hogy egy adott családi ház energiafelhasználása 30-40%-kal csökkenjen. Várhatóan ehhez igazodik majd a pályázat támogatási intenzitása, amely részben vagy egészben vissza nem térítendő lesz. Előnyben fogják részesíteni az elavult, csak szilárdtüzeléssel ellátott ingatlanokat.

A támogatás várhatóan utófinanszírozott lesz, tehát a beruházást a tulajdonosnak kell előre kifizetnie, és az uniós keretből utólag írják jóvá a megítélt százalékú támogatást a pályázó bankszámláján.

A napelemes pályázat végleges kereteinél családpolitikai és szociális szempontokat is figyelembe fognak venni. A kormány klíma- és energiapolitikai tervei szerint 2030-ig legalább 200 ezerre növelné a magyarországi háztartási, tetőre szerelt, átlagosan 4 kilowatt teljesítményű napelemes rendszerek számát, az évtized végéig elérendő cél tehát legkevesebb 800 MW lakossági napelem-kapacitás.

Napelem várólista

Lehet-e számítani más pályázatra a közeljövőben?

Korábban az Otthon Melege Program keretében lehetett közvetett módon napelemre támogatást szerezni, komplex energetikai felújításokra járó támogatás részeként. Ez a program jelenleg nem fut, újraindításáról nincsenek hiteles információk, várólistába » itt tud jelentkezni.

Mekkora teljesítményű napelem telepíthető?

A tárgyalt pályázatban várhatóan csak a háztartási fogyasztás fedezésére elegendő napelem kapacitás telepíthető. A pontos érték meghatározásában segítséget nyújt az energetikus, aki elkészíti a mellékletként kötelezően beadandó energetikai tanúsítványt. A támogatás keretében tehát nem építhető ki felesleges kapacitás, lakóépületünk napelemeit nem használhatjuk erőmű jelleggel.

Változik a napelem által termelt áram elszámolása

Egy európai uniós szabályozás miatt 2024. január elsejétől az EU-tagországokban, így Magyarországon sem lehet majd a jelenleg széleskörűen alkalmazott szaldóelszámolásra (net metering) jogosító új hálózati csatlakozást létesíteni a lakóingatlanok tetejére telepített napelemekhez. Míg a mostani szaldóelszámolásban az évente megtermelt és elfogyasztott energia különbségét kell rendezni a szolgáltató felé, az új szisztémában áttérnének a bruttó elszámolásra, amelyben a napelemes termelő a hálózatból vásárolt és az általa termelt, azonnal el nem fogyasztott energia egységárát külön-külön határozzák meg. Arra számítunk, hogy az új pályázat már ebben a rendszerben fogja kötelezővé tenni a szolgáltatói szerződés létrehozását.

Pályázatírás országosan

Elkészítjük napelemes pályázatát

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és amint lehetőség nyílik rá, árajánlatot küldünk a napelem pályázat elkészítésére és beadására. Az Energetikai Pályázati Központ az ország teljes területéről várja a megkereséseket. Ha bizonytalan, díjmentes telefonos konzultációt is kérhet, aminek a keretében pályázatíró szakértő ismerteti Önnel a pályázat elkészítésének és beadásának menetét.

Naprakészek vagyunk

2021.

Oldalunkat folyamatosan frissen tartjuk, így garantáltan csak a 2021. évi pályázati lehetőségeket láthatja, kifejezetten a lakossági napelemes lehetőségekre szűkítve.

Kedvező, sikerdíjas ajánlatot adunk

Szolgáltatásunknak csak akkor van értéke, ha Önt hozzásegítjük a kiválasztott támogatás elnyeréséhez. Mivel a megbízásokat nagy számban teljesítjük, így minden buktatót ismerünk, és magabiztosan tudjuk vállalni az eredménygarantált teljesítést.

A pályázat elkészítésének menete

1

Előzetes egyeztetés

E-mailben ajánlatot kap tőlünk, valamint minden kérdésére válaszolunk. Pozitív visszajelzése esetén a pályázati szakértő megbízási szerződést köt Önnel.

2 munkanap
2

Pályázatírás, beadás

A szükséges adatokat, dokumentumokat egyeztetjük Önnel, ha minden információt megkaptunk a munkához, elkészítjük a pályázatot, és be is adjuk azt.

4-8 munkanap
3

Követés, lezárás

A napelem telepítése során kapcsolatban maradunk Önnel, kérdéseire válaszolunk, és a befejezés után, a záráshoz kapcsolódó adminisztrációt is intézzük.

2 munkanap

A pályázatíró szakértő, aki mindenben a segítségére lesz

Lilla

Lilla

Pályázatíró szakértő
Lakossági támogatások menedzsmentje

„Pályázatíróként kizárólag lakossági energetikai pályázatokkal foglalkozom évek óta. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az ingatlanra vonatkozó lehetőségeket, valamint ismertetem Önnel a választott pályázat előnyeit és kötöttségeit.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
480
pályázat

Energetikai számításokra is szüksége lesz

Barbara

András

Építészmérnök, épületenergetikai szakmérnök
Ingatlanok energetikai tanúsítása

„Az energetikai pályázatok mérnöki munkarészeinek elkészítését koordinálom az ország egész területén. Ha mérnöki szolgáltatást rendel az Energetikai Pályázati Központon keresztül, helyszíni felmérést tartunk, ahol részletesen egyeztetjük a tervezett napelemes rendszer paramétereit. Természetesen más megújuló energiaforrások telepítéséhez kapcsolódóan is vállaljuk a megbízásokat.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
440
tanúsítvány