Gyakori Kérdések - MFB 0% hitelprogram

Országos pályázat (Pest megyén kívüli) ingatlanok energetikai korszerűsítésére - GINOP-8.4.1/A-17

Jelenleg is futó támogatási program energetikai korszerűsítésekre.

Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket.

Ki veheti igénybe?

A pályázat lakossági, tehát magánszemélyek (illetve társasházak) vehetik igénybe. Jelenleg csak Pest megyén kívüli ingatlanokra elérhető, ugyanis a Pest megyén belüli támogatási keret már elfogyott. A támogatás kizárólag energetikai felújításokra fordítható, minden elvégzett munkálatot számlával kell igazolni. Pályázó az ingatlan tulajdonosa vagy résztulajdonosa lehet.

Ki nem veheti igénybe?

Külföldön élő személy pályázhat-e?

Nem. A részvétel feltétele, hogy legalább egy éve magyarországi állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen az igénylő. Feltétel továbbá, hogy ez a lakóhely megegyezzen azzal az ingatlannal, amelynek az energetikai korszerűsítésére a támogatott kölcsönt kéri.

Ingyenes előminősítés kérése

Milyen költségek fognak felmerülni a hiteligénylés során?

Milyen jellegű ingatlanokra igényelhető?

Ezeknek az ingatlanoknak az energetikai korszerűsítésére vehető igénybe a hitel:

Milyen típusú energetikai felújításokra jár hitel?

Mi alapján választhatok kivitelezőt?

Az energetikai korszerűsítés kivitelezésével bármely cég/vállalkozó megbízható, aki számlaképes, és a tevékenységi körében szerepel az igénybe venni kívánt kivitelezési szolgáltatás. A legtöbb kivitelező ismeri a hitelprogramot, ha esetleg mégsem, vegye fel velünk a kapcsolatot és készséggel tájékoztatjuk Önt és a kivitelezőt is a vonatkozó szabályokról. Az építési munkákat elvégezheti egyetlen vállalkozás (generálkivitelezés) vagy több vállalkozó is a részfeladatokra egyenként szerződve.

Jelzálogot bejegyeznek-e az ingatlanra?

Ha felvett hitelösszeg 5 millió forint alatt van, akkor nem jegyeznek be jelzálogot, de ha 5 millió forint felett szeretnénk támogatást, akkor igen. Az ügyfelek egy része szándékoltan 5 millió forint alatt tartja a beruházást, hogy elkerülje a jelzálogot, de sokan élnek a teljes, 10 millió forintos kerettel is. A jelzálog bejegyzése némi plusz költséget jelent a hitelfelvevőnek, ugyanis kell készíttetni értékbecslést az ingatlanra (25-40.000 Ft), illetve a földhivatalnál a tulajdoni lapra fel kell vezetni a jelzálogjogot (6.000 Ft illeték).

Hogyan történik a hitel folyósítása, mikor utalják a pénzt?

Általános esetben a bank közvetlenül a kivitelezőnek fizet. A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy a kivitelező a szerződéskötéskor kiszámlázza a teljes díja 50%-át, majd a befejezést követően a fennmaradó 50%-ot. A számla alapján a bank közvetlenül a kivitelező számlájára utal.

Mekkora összeg igényelhető?

A legkisebb igényelhető összeg 500.000 Ft,a maximum 10.000.000 Ft.

Milyen futamidőre?

Az energiahatékonysági kamatmentes hitel futamideje szabadon megválasztható, legfeljebb 20 év.

Mekkora Önrésszel kell rendelkeznem?

10% önrészre van szükség, 90%-ot a banki hitel fedez. Ha például 5.000.000 forint hitelösszeget szeretnénk kapni a banktól, akkor 500.000 Ft saját tőkével kell rendelkeznünk.

További kérdésem van, hol tehetem fel?

A GINOP-8.4.1/A-17. pályázat hivatalos oldalán, illetve a Magyar Fejlesztési Banknál tud közvetlenül tájékozódni. Kérdéseit nekünk is felteheti, díjmentes előminősítést is kérhet, aminek a keretében részletesen átbeszéljük Önnel a saját ingatlanjára vonatkozó lehetőségeket.

Pályázatírás országosan

Sikerrel pályázunk az ország egész területén

Az ország bármely részén található ingatlan hitelpályázatát össze tudjuk állítani. A munka elvégzéséhez nincs szükség helyszíni kiszállásra, így országosan kedvező áron vállalkozunk a megbízásokra. Ha bizonytalan, írja meg kérdéseit ügyfélszolgálatunknak, vagy díjmentes telefonos konzultációt is kérhet a pályázatíró szakértővel.

Sikerdíjért dolgozunk, minden beadott pályázatunk nyer

A sikerdíjas pályázatírás azt jelenti, hogy Ön csak abban az esetben fizet a szolgáltatásért, ha a benyújtott pályázata megnyerte a támogatást. A szolgáltatás díját csak a nyertes pályázati döntést követően kell rendeznie. A „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” minden buktatóját ismerünk, magabiztosan tudjuk Önt hozzásegíteni a támogatáshoz.

Árajánlat a pályázatírásra

A hitelpályázat elkészítésének menete

1

Egyeztetés

E-mailben ajánlatot kap tőlünk, valamint minden kérdésére válaszolunk. Pozitív visszajelzése esetén pályázatíró szakértőt rendelünk ki a munkára.

2 munkanap
2

Elkészítés, beadás

A szükséges adatokat, dokumentumokat egyezteti Önnel a szakértő, ha minden információ rendelkezésre áll, elkészíti a hitelkérelem anyagát.

4-8 munkanap
3

Lezárás

A kivitelezés során felmerülő kérdéseire is választ kap, és a befejezést követő adminisztrációt is intézi a pályázatíró.

2 munkanap

Személyes segítséget kap

Lilla

Lilla

Pályázatíró szakértő
Lakossági támogatások menedzsmentje

„Pályázatíróként kizárólag MFB hitelpályázatokkal foglalkozom, a program minden részletét ismerem. Vegye fel velem a kapcsolatot, és részletesen átbeszéljük az ingatlanra vonatkozó lehetőségeket, valamint ismertetem Önnel a 0%-os hitel előnyeit és kötöttségeit.”

Ellenőrzött partner
Elkészítési idő
4-8
munkanap
Munkaidő
8-18 h
munkanapokon
Tapasztalat
230
pályázat